Opwarm tips:

Magnetron:

De Menu’s                                                                                                                                                                            In de doorzichtige folie met een vork gaatjes prikken. (Ook in een Telor/ ei prikken)     2 minuten opwarmen op vol vermogen. Daarna aan de onderkant van het menu voelen of deze warm genoeg is. Als het menu nog koud aanvoelt dan nog 1 minuut opwarmen, daarna weer voelen (net zolang herhalen tot het menu warm is.

2 persoons menu

  • Basis (rijst, nasi of bami), deksel klein stukje open. Opwarmen in magnetron ongeveer 3 á 4 minuten. Net zolang opwarmen dat deze warm genoeg is en even warmhouden in een handdoek of aluminiumfolie.

  • Doorzichtig plastic kap eraf halen, In de doorzichtige folie met een vork gaatjes prikken. (Ook in een Telor/ ei prikken) 5 minuten opwarmen op volvermogen. Daarna aan de onderkant van het menu voelen of deze warm genoeg is. Als het menu nog koud aanvoelt dan nog 1 minuut opwarmen, daarna weer voelen (net zolang herhalen tot het menu warm is.U kunt het ook zien als de saus rond het vlees kookbubbels laat zien. Pas op kan heet zijn.

Saté                                                                                                                                                                                   Saté en Satésaus hoeven niet zolang opgewarmd te worden.  1 minuut opwarmen, daarna weer voelen (net zolang herhalen tot het warm is.)

Satésaus apart in een bakje                                                                                                                                       1 minuut opwarmen, daarna roeren, 30 seconden opwarmen (net zolang herhalen tot het warm is.)

Snacks (Loempia, Risolles, Pastei, Indische kroket, Frikadel Lombok)                            Indien bevroren eerst ontdooien, Kort in magnetron 30 á 50 sec of 30 min op een bordje op kamertemperatuur. Indien ontdooit dan in een voorverwarmde oven (airfryer) voor 5 minuten op 175 graden.

Bapau                                                                                                                                                                                    In het plastic zakje 1 minuut opwarmen, als het plastic zakje bol wordt dan stoomt de bapau in het zakje en is hij warm genoeg geworden. (Evt. in een stoompan zonder plastic zakje)

Lemper                                                                                                                                                                                 30 sec volvermogen, omdraaien, 30 sec vol vermogen, omdraaien,…. Net zolang dat de lemper gelijkmatig warm is geworden.

Telor (Ei-tje)                                                                                                                                                                         Adoeh gewoon op gaan zitten en Broedhouding aannemen

OVEN

In ovenbakjes of vuurvast schaal ongeveer 20 min in Voorverwarmde oven 175 graden. (afhankelijk van uw oven evt. korter of langer voor de juiste warmte)